In dit artikel vind je 21 affiliate marketing voorbeelden die je kan gebruiken als inspiratie voor je eigen affiliate website. Je vindt voorbeelden uit verschillende branches, denk aan reizen, dating, fashion en geld verdienen. Zoals je kan lezen maken de websites gebruik van verschillende verdienmodellen. Denk aan affiliate webshops, vergelijkingssites, reviewsites, blogs die gebruik maken van affiliate marketing, cachback website, dagaanbiedingen, kortingsites en Youtube.

Affiliate marketing voorbeelden

Ik zal eerst een aantal voorbeelden laten zien om wat ideeën te krijgen hoe je affiliate marketing zou kunnen toepassen. Verderop bespreek ik de verschillende verdienmodellen die langskomen in de voorbeelden.

#1 bezienswaardighedenrome.com

Op deze website kan je alles vinden over wat je kan doen en waar je het best kan overnachten in Rome. Je vindt hier bijvoorbeeld uitgebreide beschrijvingen van de bezienswaardigheden van de stad. In deze beschrijvingen zijn affiliate links geplaatst, zodat de bezoekers direct kaartjes kan kopen of een hotel kan boeken.

affiliate marketing voorbeeld

Type: Content met affiliate links

#2 curacao-vakantie.nl

Op curacoa-vakantie.nl vind je alle informatie die je nodig hebt als je naar Curaçao op vakantie wilt. Zo vind je hier info over accommodaties, waarbij gelinkt wordt naar Booking.com. Ze geven informatie over vliegtickets en linken dan bijvoorbeeld naar Corendon en TUI. Op deze manier hebben ze allemaal relevante affiliate producten voor mensen die naar Curaçao op vakantie willen.

voorbeeld affiliate marketing

Type: Content met affiliate links

#3 datemeester.com

Datemeester.com is een website waar de consument wordt geïnformeerd over verschillende datingapps. Doormiddel van blogartikelen over relevante onderwerpen haalt deze website bezoekers uit Google. In de blogs worden bijpassende product gepromoot en daarnaast is het mogelijk om verschillende datingsites met elkaar te vergelijken.

affiliate voorbeeld

Type: Content en producten vergelijken

#4 fashionchick.nl

Fashionchick is een site waar alles te vinden is over mode voor dames. Via artikelen worden bijvoorbeeld de modetrends besproken en daarin worden bijpassende producten gepromoot. Daarnaast heeft fashionchick een affiliate webshop. In deze webshop staan producten van verschillende merken en bedrijven, denk aan de Beijenkorf, UGG, Otto en Adidas. Bij de producten wordt gelinkt naar de websites waar de producten gekocht kunnen worden. Als de consument via de link het product aanschaft, ontvangt fashionchick een commissie.

affiliate marketing voorbeeld site

Type: Content en affiliate webshop

#5 jas.nl

Bij jas.nl vind je alles over (je verwacht het niet) jassen. Via de affiliate webshop promoot jas.nl producten van bijvoorbeeld kleertjes.com, wehkamp en de Beijenkorf. De website is zowel gericht op kinderen, als dames en herenjassen.

voorbeeld affiliate

Type: Affiliate webshop

#6 shopalike.nl

Shopalike.nl voegt de producten van honderden webshops samen tot één aanbod. De consument vindt hier kleding en meubels. Via de webshop wordt de consument door gestuurd naar de website waar het product aangeschaft kan worden.

affiliate webshop voorbeeld

Type: Affiliate webshop

#7 werkenvanuithetbuitenland.nl

Werkenvanuithetbuiteland is een website die zich richt op mensen die een zogenaamde ‘digital nomad’ willen worden. Dit is iemand die rondreist en gebruik maakt van het internet om geld te verdienen. Doormiddel van blogartikelen wordt informatie gegeven hoe je dit kan doen. In de artikelen worden producten gepromoot die passen bij de inhoud van het artikel.

voorbeelden affiliate marketing

Type: Content met affiliate links

#8 cashback.nl

Bij cashback.nl kan je als consument korting krijgen op je aankoop bij verschillende websites. Cashback deelt hiermee als het ware de commissie die zij verdienen aan de aankoop die de consument doet. De consument kan voor allerlei producten terecht bij cashback. Er zijn namelijk meer dan 35.000 webshops aangesloten.

affiliate marketing voorbeelden

Type: Cashback

#9 nieuwemobiel.nl

Deze site biedt de mogelijkheid om mobiele telefoons met elkaar te vergelijken. Met behulp van een simpel stappenplan krijg je een overzicht van aanbiedingen die passen bij jouw behoefte. Nieuwemobiel.nl stuurt vervolgens de koopgerichte consument door naar de aanbieder en ontvangt een commissie als hij of zij een aankoop doet.

vergelijkingssite voorbeeld

Type: Vergelijkingssite

#10 wijnkopenonline.com

Wijnkopenonline.com deelt content omtrent de beste wijnen. Deze wijnen zijn via de affiliate links direct te bestellen. Daarnaast vergelijken ze aanbieders van wijnen met elkaar en linken naar hun website.

affiliate marketing vergelijkinssite voorbeelden

Type: Vergelijkingssite en content

#11 koelkasten.nl

Een ander voorbeeld van een vergelijkingssite is koelkasten.nl. Op deze site worden webshops met elkaar vergeleken op basis van prijs. Uiteraard linkt koelkasten.nl naar de webshops, zodat de consument het product kan aanschaffen.

voorbeeld affiliate vergelijk site

Type: Vergelijkingssite

#12 besteproduct.nl

Op besteproduct.nl worden verschillende aanbieder met elkaar vergeleken op basis van de prijs van het product. Ze testen producten uit verschillende categorieën, zoals elektronica, speelgoed, gereedschap en sportartikelen.

affiliate voorbeeld site

Type: Vergelijkingssite

 #13 meubelpoint.nl

Meubelpoint vergelijkt alle soorten meubels. Ze geven de consument een overzicht van verschillende webshops waar de producten te kopen zijn, zodat de consument het goedkoopste product kan vinden. Via de affiliate link linken ze naar de webshop waar de producten te vinden zijn.

vergelijkingssite

Type: Vergelijkingssite

#14 cursusreviews.nl

Op cursusreviews.nl vind je reviews van verschillende soorten cursussen en aanbieders. Zo zijn er reviews te vinden over LOI, NTI, Laudius en NHA. Als een consument een cursus via de link van cursusreviews aanschaft, ontvangen zij hier een vergoeding voor.

voorbeelden affiliate marketing vergelijk

Type: Reviewsite

#15 bedrijvenconsultant.nl

Bij bedrijvenconsultant.nl vind je reviews over online marketing tools. Daarnaast delen ze informatie via blogs waarin producten gepromoot worden. Het voordeel van een aantal van de tools die ze promoten is dat ze hier wederkerende commissies voor ontvangen. Als een consument zo’n product aanschaft, ontvangt bedrijvenconsultant.nl gedurende de looptijd van het contract een commissie voor het product.

affiliate marketing voorbeeld sites

Type: Reviewsite

#16 acties.nl

Op deze site vind je verschillende acties en kortingscodes voor bijvoorbeeld H&M, Nike, About You en C&A. Als iemand gebruik maakt van één van deze kortingscodes via acties.nl ontvangt acties.nl hier een commissie voor.

affiliate actie site voorbeeld

Type: Actiesite

#17 karper.nl

Karper.nl is een website die helemaal gericht is op het vissen op karpers. Via blogberichten delen ze informatie over vissen en daarnaast promoten ze producten in hun webshop. In deze webshop wordt gebruik gemaakt van affiliate producten.

affiliate webshop voorbeelden

Type: Content en affiliate webshop

#18 tuinhappy.nl

Deze site deelt alles wat je moet weten over tuinieren. In de artikelen en op de website worden producten gepromoot van onder andere Bol.com. Voor elke verkoop wordt een commissie ontvangen.

affiliate voorbeeld content en webshop

Type: Content en affiliate webshop

#19 dagaanbiedingen.nl

Op dagaanbiedingen.nl vind je aanbiedingen van verschillende websites, zoals Coolblue, expert, MediaMarkt en vakantieveilingen. De consument vindt hier dus een overzicht van verschillende aanbiedingen.

affiliate marketing actiesite voorbeeld

Type: Dagaanbiedingen

#20 growthinkers

Growthinkers is een Youtubekanaal over duurzaamheid, groei en boekreviews. In de boekreviews wordt een boek besproken en in de beschrijving van de video is een affiliate link geplaatst, waar de kijker de mogelijkheid heeft om het boek aan te schaffen.

affiliate marketing voorbeeld youtube

Type: Youtubekanaal

#21 LangzaamRijker – Beleggen & Financiën

Op dit Youtube kanaal vind je video’s over beleggen en financiën. In de beschrijving zijn affiliate links geplaatst naar de producten die in de video’s besproken zijn of die passen bij de inhoud van de video’s.

voorbeeld affiliate youtube

Type: Youtubekanaal

Voorbeelden affiliate marketing verdienmodellen

In de voorbeelden heb je verschillende verdienmodellen kunnen vinden die je kan toepassen als je gebruik wilt maken van affiliate marketing.

Blogcontent

Het schrijven van blogberichten is een hele makkelijke manier om met affiliate marketing te beginnen. Je schrijft een artikel over een bepaald onderwerp en je voegt daar een affiliate link aan toe met een product dat bij dat artikel past.

Meer weten? Check dan dit artikel: affiliate marketing blog

Affiliate webshop

Een andere mogelijkheid is het promoten van producten in een webshopomgeving. Je kan allerlei soorten producten promoten, denk aan kleding, meubels, fietsen en games. Als iemand besluit een product te kopen, dan koopt hij het product niet van jou, maar bij de website waar jij naar linkt. Jij ontvangt vervolgens een commissie voor het doorsturen van de klant.

Direct aan de slag met het maken van een affiliate webshop? In dit artikel vind je een compleet stappenplan: Affiliate webshop stappenplan

Vergelijkingssite

Je kan er ook voor kiezen om een vergelijkingssite te maken. Op een vergelijkingssite vindt de consument de goedkoopste optie voor een bepaald product. Jij linkt naar dat product, waarvoor je een vergoeding ontvangt.

Cashback

Een cashbacksite mobiliseert een groep mensen om een product via hun site aan te schaffen. De eigenaar van de site ontvangt hier een commissie voor en deze deelt hij voor een deel met de klanten, waardoor hij een gedeelte van het aankoopbedrag terug kan geven.

Reviewsite

Op een reviewsite vind je reviews en ervaringen over bepaalde producten. Bezoekers op reviewsites zijn erg koopgericht. Dit is een groot voordeel voor een reviewsite. Je kan er dus voor kiezen om een reviewsite te bouwen waar je jouw ervaringen deelt over producten en je plaatst er een link bij naar die producten.

Dagaanbiedingen/acties

Sites met dagaanbiedingen promoten vaak producten die tijdelijke in de aanbieding zijn. Actiewebsite moeten ervoor zorgen dan consumenten gebruik maken van een bepaalde actie, bijvoorbeeld een korting. Als de consument hier gebruik van maakt, wordt er een commissie uitgekeerd.

Youtube

Je kan er ook voor kiezen om Youtube video’s te maken over een specifiek onderwerp. In de video’s benoem je een product waar je vervolgens in je beschrijving naar linkt.

Direct met affilaite marketing aan de slag? Bekijk dan de Affiliate Marketing Revolutie. In deze training leer je alle stappen die je moet zetten om een affiliate website op te zetten.