Denk je er aan om decathlon affiliate te worden? Met meer dan 40.000 artikelen en 65 verschillende sporten kan decathlon de ideale partner zijn om te promoten. In dit artikel lees je alle voordelen en nadelen van het affiliate programma van decathlon, je vind een aantal voorbeeld sites die al gebruik maken van het programma en je vind een stappenplan om direct aan de slag te gaan als decathlon affiliate.

Waarom zou je decathlon affiliate worden?

Als affiliate bij decathlon heb je verschillende voordelen. Decathlon heeft enorm veel producten die je kan promoten. Het maakt dus niet uit of je een niche website hebt of dat je een meer algemene sportwebsite hebt, je zal hier altijd wel geschikte producten vinden. Daarnaast is het een gevestigde naam en een bekende winkel. Dit maakt het als affiliate een stuk makkelijk om producten te promoten. Andere voordelen van het programma zijn:

  • Ruim 40.000 artikelen
  • 65 verschillende sporten
  • 30 dagen cookietijd
  • Bekende winkel
  • Maandelijkse uitbetaling

Decathlon hanteert nu tijdelijke een commissie van 10%. Als je dit vergelijkt met andere webshops in dezelfde branche is dit gemiddeld vrij hoog. Normaal is de commissie 4,45% van het aankoopbedrag. Dit is iets aan de lage kant. Decathlon hanteert lage prijzen en heeft dus ook kleine winstmarges, waardoor de commissie niet erg hoog is.

Voordelen van het affiliate programma van Decathlon

decathlon affiliate voordelen

Soorten content

Je kan op verschillende manieren de producten van decathlon promoten. Je kan een (sport)blog beginnen, je kan een webshop of vergelijkingssite maken en je kan overwegen om een reviewsite te beginnen. Ik bespreek ze alle vier:

Blog

Een blog kan je heel goed gebruiken om producten te promoten. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een website te starten in een specifieke niche. Denk bijvoorbeeld aan een blog over boogschieten, duiken, wintersport of ijshockey. Het voordeel van het kiezen van een niche is dat je website makkelijker en sneller gevonden wordt.

Wil je meer weten over hoe je een niche kan vinden? Lees dan ook Hoe vind ik een niche?

Webshop

Je kan als decathlon affiliate er ook voor kiezen om met een webshop de producten te promoten. Het voordeel van een webshop is dat het, in tegenstelling tot een blog, een koopomgeving is. Mensen zijn gewend om in een webshop te kopen en minder in de blog. De conversie zal in een webshop dus ook hoger zijn.

‘Alleen een webshop is niet genoeg, je hebt ook content nodig om mensen naar je website te trekken’

Maar alleen een webshop is niet genoeg. Alleen een webshop bouwen en wachten tot de klanten komen gaat niet werken. Je zal mensen uit Google moeten halen en via jouw links naar decathlon moeten sturen. Om dit voor elkaar te krijgen heb je content nodig. Je kan er voor kiezen om een blog of Youtube video’s naast je webshop te maken om mensen aan te trekken.

Vergelijkingssite

Een andere optie is een vergelijkingssite met producten van decathlon en eventueel nog andere aanbieders van sportartikelen. Bij een vergelijkingssite weten de bezoekers wat voor product ze willen, alleen nog niet waar ze de goedkoopste of beste optie kunnen kopen. Als affiliate stuur je deze mensen door naar de pagina waar het product kan worden aangeschaft.

Door producten van verschillende aanbieders op je vergelijkingssite te zetten, kan je echt waardevol zijn voor jouw websitebezoekers. Je geeft een compleet overzicht van het productaanbod van meerdere aanbieders.

Reviewsite

Een site met reviews en ervaringen met producten uit een specifieke niche kan ook erg waardevol zijn. Je kan bijvoorbeeld reviews schrijven over verschillende producten die worden gebruikt in de paardensport en daarin link je naar de productpagina’s van decathlon.

Het voordeel van een reviewsite is dat iemand al vrij ver in het beslissingsproces zit om een product aan te schaffen. Hij of zij wil alleen nog de bevestiging hebben dat anderen positieve ervaringen hebben met het product.

Als je er voor kiest om een reviewsite te beginnen is het aan te raden om ook in dit geval te kiezen voor een specifieke niche. Een algemene reviewsite met verschillende soorten producten rankt veel moeilijker dan een hele specifieke site.

Voorbeelden decathlon affiliate websites

Om een idee te krijgen hoe je als decathlon affiliate te werk zou kunnen gaan, heb ik een aantal voorbeelden op een rijtje gezet.

Sportkleding.com

Op deze webshop zijn naast decathlon nog een aantal aanbieders van sportkleding te vinden. De producten zijn verdeeld over een aantal categorieën.

affiliate decathlon

Supersales.nl

Op supersales worden meer dan 200 webshop met elkaar vergeleken, waaronder decathlon. Via de affiliate links worden klanten doorgestuurd naar de verschillende webshops.

affiliate vergelijkinssite voorbeeld

Dik.nl

Op dik.nl zijn verschillende artikelen te vinden met uiteenlopende onderwerpen. In de artikelen worden product gepromoot die passen bij de inhoud van het artikel.

affiliate algemene vergelijkinssite

Hrdlpn.nl

Dit is een nichewebsite over hardlopen. Er zijn verschillende blogs en producten te vinden die passen bij deze niche.

affiliate decathlon voorbeeld

Domyos.nl

Domyos is een webshop met producten in een aantal specifieke categorieën. Via de affiliate links worden klanten naar decathlon gestuurd.

webshop voorbeeld decathlon producten

Bicycling.com

Bicyling is een niche website met van alles over fietsen. Je vindt er tips over fietsen in het algemeen en er zijn productreviews te vinden.

reviewsite voorbeeld

Wielrenner.eu

Ook wielrenner.eu is een niche website over wielrennen.

affiliate review voorbeeld

Alternatieve Decathlon

Als je sportproducten wilt promoten kan je naast decathlon natuurlijk ook nog andere merken en producten promoten. Ik heb een aantal alternatieven voor je:

  • Donnay.nl (Daisycon)
  • Daka.nl (Daisycon)
  • Aktiesport.nl (TradeTracker)
  • Gorillasports.nl (TradeTracker)
  • Under Armour NL (Awin)
  • Perrysport.nl (Awin)
  • Nike NL (Awin)

Aanmelden affiliate netwerken

Voordat je de producten kan promoten en commissie kan ontvangen moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk.

Stappenplan om te beginnen

1. Aanmelden decathlon affiliate programma

Via deze link kan je je aanmelden als affilate bij Decathlon. In het aanmeldingsformulier geef je een aantal algemene gegevens door en je laat weten op welke manier je de producten gaat promoten. Je stuurt het formulier op en daarna moet het goedgekeurd worden door decathlon.

2. Bepaal type content

Bepaal met welk type content je de producten gaat promoten. Bepaal wat voor jou de beste manier is. Denk aan de hierboven besproken types: blog, webshop, vergelijkingssite of reviewsite. Je kan er ook voor kiezen om de producten te promoten via social media.

3. Zoekverkeer

Het maakt niet uit of je een blog, reviewsite of webshop hebt, als je geen zoekverkeer ontvangt, verdien je niets. Je zal dus content moeten maken om bezoekers uit Google te ontvangen op je website.

Meer leren over affiliate marketing?

Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden om geld te verdienen met affiliate marketing? Misschien is de online training de Affilate Marketing Revolutie iets voor jou. Lees hier mijn ervaringen met deze training.