Heb je besloten om aan de slag te gaan met het dropshippen van fitness producten? Maar heb je nog geen leverancier? In dit artikel vind je een lijst met dropshipping leveranciers in de fitness branche. Ook vind je een aantal tips waar je op moet letten bij het kiezen van een leverancier en wat je vooral niet moet doen als je fitness producten gaat dropshippen.

Dropshipping fitness niches

Als je de keuze maakt om actief te worden in de fitness branche is het aan te raden om na te gaan denken in welke niche je je producten wilt gaan aanbieden. Binnen de fitnessmarkt zijn natuurlijk verschillende niches en producten te onderscheiden, denk aan supplementen, fitnessapparatuur, sportkleding en accessoires.

Supplementen

Binnen de fitnesswereld wordt veel gebruik gemaakt van supplementen, zoals eiwitten, pre-workout, post-workout, vitamine en mineralen. Een groot voordeel van deze niche is dat er voor kan zorgen dat klanten herhalingsaankopen doen. Met gerichte e-mailcampagnes kan je deze herhalingsaankopen voor elkaar krijgen.

Fitnessapparatuurfitnessapparatuur dropshipping

Steeds meer mensen willen eigen fitnessapparatuur in plaats van een sportschoolabonnement. Als je producten gaat leveren in deze niche heb je als voordeel dat je gemiddelde orderwaarde hoog is. Iemand die een eigen homegym wilt inrichten moet namelijk bereid zijn om daar best wat geld voor te betalen. En dat gebeurt steeds meer.

Sportkleding

Een andere optie is het verkopen van sportkleding. Zeker voor deze niche geldt dat je je webshop echt moet onderscheiden van de grote spelers in de markt. Als je dit niet doet concurreer je met Zalando, H&M en alle andere grote spelers en dat wil je zoveel mogelijk voorkomen. Bepaal dus vooral op welke punten je jouw webshop gaat onderscheiden, bepaal wat jouw unique selling points zijn.

Accessoires

Je kan er ook voor kiezen om accessoires aan te bieden, zoals oortjes, koptelefoons, sporthandschoenen, bidons en lifting strips. Alles wat iemand nodig kan hebben voor bij het fitnessen.

Bepaal jouw toegevoegde waarde

Alleen een webshop bouwen en producten toevoegen is niet genoeg om een winstgevende webshop op te zetten. Bepaal daarom vooraf wat jouw toegevoegde waarde is. Waarop onderscheidt jouw webshop van andere webshops? Kies er als dropshipper niet voor om je webshop onderscheidend te maken op basis van de prijs.

‘Als dropshipper kan je er beter niet voor kiezen om je webshop te onderscheiden op basis van prijs’

Ga op zoek naar andere mogelijkheden om je webshop je onderscheiden. Waarom zou iemand zijn of haar producten bij jou moeten kopen?

Maak voor jezelf onderscheid tussen ‘minimale’ unique selling points en echte USP’s. Minimale USP’s moet je als webshop gewoon hebben, anders haken klanten af. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Veilig betalen
 • Binnen 2 dagen geleverd
 • Gratis verzending vanaf €X

Bovenstaande punten moet je minimaal op orde hebben, maar zorg dat je ook één of twee echte unique selling points hebt. De punten waarop je je echt onderscheid, zoals:

 • 10 jaar ervaring als personal trainer
 • Wij zijn dé nr. 1 in sporthandschoenen voor mannen (Specifiek)

Lees ook dit bericht van frankwatching voor meer inspiratie over USP’s.

Concurreer niet op prijs

Zeker als dropshipper is het niet verstandig om alleen op de prijs te concurreren. Je bent niet de enige die samenwerkt met een leverancier. Als je alleen op de prijs gaat concurreren is de kans groot dat je concurrenten onder jouw prijs gaan zitten. Op deze manier worden de winstmarges steeds kleiner.

Probeer je webshop dus niet te onderscheiden door de goedkoopste te willen zijn. Vind een ander unique selling point waarmee je jezelf kan onderscheiden.

Ken je producten

Zorg er voor dat je weet wat je verkoopt. Bestel de producten of een testset eerst zelf voordat je alles in je webshop zet. Test de producten en zoek uit wat er goed is en wat er minder goed is. Zet beide in de productbeschrijving, ook eventuele negatieve kanten van een product.

‘Test eerst zelf je producten en zet zowel de positieve als de negatieve punten in de productbeschrijving’

Kijk bijvoorbeeld eens naar de productbeschrijvingen van Coolblue. Ze benoemen zowel de negatieve als de positieve kanten van een product. Hiermee zorg je voor een realistisch beeld bij je klanten van je producten.

dropshipping fitness voorbeeld coolblue

Waar moet je opletten bij de keuze voor een leverancier

Als je weet wat voor producten je wilt gaan aanbieden ga je zoeken naar een geschikte dropship leverancier voor fitness producten. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij zoeken naar een leverancier.

Synchronisatie producten

Als je met een dropship leverancier werkt zullen er constant dingen veranderen, denk aan de voorraadniveaus, prijzen en het productaanbod. Het is niet te doen om dit constant handmatig bij te werken, zeker als je veel verschillende fitness producten verkoopt.

Daarom is het belangrijk dat een leverancier de mogelijkheid biedt om al deze zaken te synchroniseren. Hiermee zorg je dat je voorraden, prijzen en producten altijd goed staan. Hiermee voorkom je veel gedoe.

Retourneren

Als webshopeigenaar zal je vroeg of laat te maken krijgen met klanten die een product willen retourneren. Bedenk vooraf hoe je dit gaat afhandelen en hoe je met de extra kosten omgaat.

Klanten behouden altijd het recht om producten binnen 14 dagen te retourneren. Ga bij je dropshipleverancier dus na hoe hij hiermee omgaat. Kun je ten alle tijden producten terugsturen of alleen in speciale gevallen? En wie dekt deze kosten?

Contact

Het is belangrijk dat een dropshipping leverancier goed bereikbaar is. Als je vragen hebt over voorraden of producten wil je natuurlijk direct te recht kunnen bij je leverancier. Bel daarom zeker een paar keer op met een aantal vragen en kijk hoe de bereikbaarheid is.

Daarnaast is het aan te raden om langs te gaan bij je leverancier. Op deze manier kan je echt een band opbouwen. Hier wordt door leveranciers veel waarde aan gehecht.

Dropship leveranciers fitness producten

Ik heb een aantal dropshipping leveranciers van fitness producten op een rijtje gezet:

 • http://bodycreate.nl/ – Supplementen
 • https://www.vidaxl.nl/g/990/fitness – Apparatuur
 • https://www.twm-bv.com/sportandcasuals/fitness/ – Apparatuur
 • https://yoga-pilatesshop.nl/ – Yoga
 • https://www.nutritexnutrition.com/ – Supplementen
 • https://www.gymlabel.nl/ – Apparatuur
 • https://www.mybbsupply.com/ – Kleding, supplementen
 • https://www.concapb2b.nl/ – Supplementen
 • https://gymtogether.nl/ – Supplementen, attributen

Affiliate leveranciers fitness producten

Een alternatief voor het dropshippen van fitness producten is het promoten van deze producten met affiliate marketing. Als affiliate promoot je producten van andere bedrijven. Je stuurt mensen via jouw affiliate link door naar een verkooppagina. Als de klant vervolgens een aankoop doet, ontvang jij hier een commissie voor.

Wil je alles weten over hoe je een affiliate webshop opzet? Lees dan Affiliate Webshop Stappenplan

Er zijn verschillende affiliate netwerken waar je je kan aanmelden en direct producten kan promoten. Meld je gelijk gratis aan bij:

Enkele campagnes van TradeTracker in de fitness branche:

 • https://www.bodybuildingkleding.com/ – Sportkleding
 • https://bodygymshop.com/ – Supplementen
 • https://www.fitnessapparaat.nl/ – Fitnessapparatuur
 • https://www.fitness-geest.nl/ – Sportkleding
 • https://www.fitnesskoerier.nl/ – Fitnessapparatuur
 • https://www.fitness-seller.nl/ – Fitnessapparatuur
 • https://gorillasports.nl/ – Fitnessapparatuur
 • https://www.thuisfitnessxl.nl/ – Fitnessapparatuur
 • https://www.totalbodyshop.nl/ – Supplementen

Campagnes van Daisycon met fitness producten:

 • https://fitwinkel.nl/ – Fitnessapparatuur, sportkleding en supplementen
 • https://www.fitnessmerken.nl/ – Fitnessapparatuur, sportkleding en supplementen
 • https://www.weightworld.nl/ – Supplementen
 • https://www.vitstore.com/ – Supplementen

Meer over Affiliate Marketing weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van affiliate marketing? Dan is de videotraining de Affiliate Marketing Revolutie misschien iets voor jou. In deze online training word je stap voor stap meegenomen in het opzetten van een affiliate website.