Wil je een eigen bedrijf starten zonder geld? Is dit mogelijk? Waar moet je op letten en welke opties heb je om een eigen bedrijf te beginnen zonder geld? In dit artikel vind je een aantal mogelijkheden hoe je met weinig geld voor jezelf kan beginnen. Ja, weinig geld. Want is het eigenlijk wel mogelijk om zonder geld een bedrijf te beginnen?

Online eigen bedrijf beginnen zonder geld

De makkelijkste en goedkoopste manier om te starten is een online bedrijf. Er zijn verschillende opties die je kan kiezen als je hiermee aan de slag wilt gaan. Denk aan:

 • Webshop
 • Website
 • Verkopen via een platform
 • Eigen digitale product
 • Youtube

Webshop starten zonder geldwebshop beginnen zonder geld

Je kan kiezen om een webshop te beginnen. In bijna elke niche zijn wel producten te vinden die je in een webshop kan aanbieden. Het is daarbij wel belangrijk dat je een specifieke niche kiest. Om een webshop te starten heb je minimaal een domeinnaam en een hostingpakket nodig. Het is niet per se nodig om producten in te kopen. Hierover verderop meer.

Een van de goedkoopste hostingprovider is Neostrada. Ik maak hier zelf ook gebruik van. Wil je meer over de mogelijkheden en de kosten van Nestrada weten?

Lees dan Mijn Neostrada Ervaringen

Website beginnen zonder geld

Een andere mogelijkheid is om een website te beginnen. Er zijn verschillende verdienmodellen die je kan gebruiken om geld te verdienen met een website. Je zou bijvoorbeeld producten kunnen promoten voor commissies of een eigen digitale product maken. Beide bespreek ik verderop uitgebreid. Om een website te beginnen heb je, net als bij een webshop, minimaal een domeinnaam en een hostingpakket nodig.

Verkopen via een platform

Als je gaat verkopen door gebruik te maken van een platform heb je als voordeel dat je gelijk toegang hebt tot alle gebruikers van dat platform. Als je een eigen website begint zal je dit zelf moeten opbouwen. Er zijn verschillende platformen waar je gebruik van kan maken om producten te verkopen. Bij de meeste platformen kan je je gratis aanmelden.

In deze twee artikelen bespreek ik Marktplaats en Bol.com:

Verkopen via Bol.com

Verkopen via Marktplaats

Eigen digitale product

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een eigen digitale product te maken. Bijvoorbeeld een eigen e-book of een eigen training of cursus. Hiervoor heb je natuurlijk wel kennis nodig van een specifiek onderwerp. Als je dit hebt is dit een hele goed optie. Een digitaal product is namelijk makkelijk schaalbaar. Het maakt niet uit of je er 3 of 300 verkoopt.eigen bedrijf beginnen zonder geld met digitaal product

De kosten voor het maken van een digitaal product hangen af van wat voor product je wilt maken. Voor het maken van een e-book heb je alleen je computer nodig, maar als je een online training wilt verkopen heb je een website nodig waarop mensen de training kunnen volgen.

Wil je weten hoe je digitale producten verkoopt en welke producten je allemaal kan verkopen? Lees dan Digitale Producten Verkopen

Youtube

Als je het leuk vindt om video’s te maken kan je er ook voor kiezen om je eigen Youtube kanaal te beginnen. Er zijn verschillende mogelijkheden om geld te verdienen met Youtube:

 • Youtube Partnerprogramma
 • Premium
 • Producten verkopen
 • Producten promoten
 • Merchandise verkopen
 • Gesponsorde video’s
 • Betaalde lidmaatschappen

In dit artikel worden als deze opties besproken: Geld verdienen met Youtube

Als je hiermee wil beginnen kan je je gratis aanmelden bij Youtube, maar je hebt natuurlijk wel een camera nodig en eventueel software of je video’s te bewerken.

Hoeveel geld heb je nodig om een bedrijf te starten?

Dus hoeveel geld heb je nodig om een bedrijf te starten? Dit is natuurlijk afhankelijk van de optie die jij kiest voor je bedrijf. Zeker als je online begint heb je aan €100 in het eerste jaar genoeg. Dit zijn de kosten voor je hosting en domeinnaam. Het succes zal vooral afhangen van de tijd die je er in gaat stoppen.

‘Als je met je eigen online bedrijf start kan €100 genoeg zijn in het eerste jaar’

Tijd vs geld

Als je met weinig geld een eigen bedrijf wil beginnen zal je de benodigde tijd moeten investeren om er een succes van de te maken. Het is aan te raden om consistent aan je bedrijf te werken. Plan bijvoorbeeld je vaste momenten wanneer je aan je website werkt.

Lees ook dit artikel van de Internet Marketing Unie waarin 8 stappen beschreven worden hoe je een online bedrijf kan starten

Dropshippingdropshipping stappenplan

Als je een eigen webshop bouwt of je gaat producten via een platform verkopen dan kan je gebruik maken van dropshipping. Bij dropshipping levert jouw leverancier rechtstreeks aan jouw klant. Het is daarom niet nodig om een eigen voorraad te houden.

Begin eerst met het aanbieden van je producten op een platform. Hierdoor kan je erachter komen of er vraag naar is. Vervolgens bouw je je eigen webshop. Vaak is het mogelijk om van een platform als Marktplaats te linken naar je webshop. Daarna trek je bezoekers naar je webshop met advertenties. Advertenties zorgen er voor dat je direct bezoekers kan ontvangen. In de tussentijd ga je aan de slag met content, denk aan blogberichten en video’s. Deze content zorgt op de langer termijn voor gratis bezoekers. Als je een goed idee hebt welke producten goed lopen kan je deze zelf gaan inkopen om je marge per product te verhogen.

Affiliate marketing

Met affiliate marketing promoot je producten van andere bedrijf in ruil voor commissies. Dit kunnen zowel fysieke als digitale producten zijn. Als iemand via jouw unieke affiliate link een product aanschaft dan ontvang je hier een commissie voor.

Affiliate marketing is te gebruiken bij een webshop en bij een website. Je kan je webshop zo inrichten dat iemand die een product wilt kopen gelinkt wordt naar een andere webshop.

In dit artikel vind je een compleet stappenplan voor het maken van een affiliate webshop: Affiliate Webshop Stappenplan

Affiliate marketing is ook toe te passen bij een normale website. Als je bijvoorbeeld artikelen of reviews schrijft en daarin een specifiek product benoemd, dan kan je linken naar de website waar dat product te koop is.

Verkopen via Bol

Bol.com is natuurlijk een van de grootste platformen van Nederland en daarmee zeer geschikt om je producten aan te bieden. Afhankelijk van de categorie waar je producten invallen, betaal je een percentage van de verkoopprijs aan Bol. Een groot voordeel is dat je geen eigen webshop nodig heb om te beginnen met verkopen. Er zijn nog een aantal specifieke voor- en nadelen als je gebruik wilt maken van dit platform.

Lees ze allemaal in dit bericht: Verkopen via Bol

Verkopen via marktplaats

Marktplaats wordt veel gebruikt door particulieren, maar van alle verkopen is 40% een nieuw product. Dus er liggen zeker ook kansen als je je producten op marktplaats wil promoten.

Als je zakelijk gebruik wilt maken van dit platform kan gratis een account aanmaken en vervolgens kan je je producten gaan aanbieden in advertenties. Per keer dat een advertentie wordt aangeklikt betaal je een klein bedrag.

Wil je als affiliate aan de gang?

Overweeg je om online aan de slag te gaan als affiliate? Misschien is de videotraining de Affiliate Marketing Revolutie dan iets voor jou. In deze training leer je stap voor stap hoe je affiliate marketing kan toepassen om online geld te verdienen.