Als je voor jezelf gaat beginnen is het in de meeste gevallen handig om een zakelijke rekening te openen. Ruim twee jaar geleden had ik een zakelijke rekening nodig om betalingen te ontvangen vanuit een webshop. Zeker omdat de betalingen rechtstreeks afkomstig waren van klanten, wilde ik deze natuurlijk niet op een privé rekening ontvangen.

Ik had dus een zakelijke rekening nodig. Na verschillende banken met elkaar vergeleken te hebben kwam ik uit bij Knab zakelijk. Ik keek toen vooral naar de prijs en Knab was één van goedkoopste. In deze review lees je mijn ervaringen met Knab zakelijk en vind je alle andere voor- en nadelen die ik in de afgelopen 2 jaar heb ervaren.

Voordelen Knab zakelijk

Knab is goedkoop

Als je net begint kijk je natuurlijk naar de prijs van een zakelijke rekening. Bij Knab betaal je het eerste jaar maar €3 per maand en daarna betaal je €6. Zeker als je net begint is dit gewoon iets waar je naar kijkt en wat belangrijk is. Met het eerste jaar voor €3 per maand is de zakelijke rekening van Knab een van de goedkoopste.

.

Je krijgt 1.000 gratis transacties bij deze rekening. Zeker als je nog niet zo lang bezig bent, zal je deze zeker niet allemaal nodig hebben. Maar wel handig natuurlijk😊

Knab klantenservice

Een tijdje geleden moest ik mezelf opnieuw identificeren bij Knab en ik heb een keer wat gegevens moeten wijzigen waar ik een vraag over had. Op de website van Knab kan je kiezen of je telefonisch contact wil of je kan je vragen via de chat stellen. Tot nu toe zijn al mijn vragen vrij gemakkelijk allemaal via de chat beantwoord. Ik ben hier dan ook erg positief over. Je wordt snel te woord gestaan en in mijn geval zijn al mijn vragen gelijk beantwoord.

Bereikbaarheid

De klantenservice van Knab heeft ruime openingstijden. Je kan ze namelijk 7 dagen per week bereiken van 8.00 tot 22.00 ’s avonds.

Website en App

Knab is een bank waarbij je alles online kan doen. Via de website en de app kan je alles wat betreft je bankzaken dan ook regelen. Je downloadt de app in de App Store of via Google Play. Als je de app voor het eerst downloadt dan moet je deze koppelen met je toestel.

Als je betalingen wil doen via je computer open je de app en je scant de QR-code. Vervolgens wordt de betaling gelijk afgerond. Als je betalingen doet via je telefoon kan je deze direct doen met de app. Dit werkt allemaal super snel.

knab betaling app

Je kan de app ook gebruiken om verschillende dingen in te stellen en te wijzigen. Zo kan je automatische alerts instellen als je saldo boven of beneden een bepaald bedrag komt, voor bijschrijvingen, afschrijvingen, incasso’s en bij gebruik van je bankpas. Je kan de pas blokkeren via de app. Er zijn paslimieten in te stellen, door bijvoorbeeld een maximum op te geven voor opnames van je rekening. En je kan contactloos betalen aan en uit zetten via de app.

De meeste van deze functies stel je één keer in of je laat het op de standaard instellingen staan. Ik gebruik dan ook lang niet alle functies. Ik maak vooral gebruik van de app voor het doen van betalingen en het bijhouden van de uitgaven en ontvangsten.

Online bank

Het zal niet voor iedereen een voordeel zijn, maar voor mij is dat het wel. Alles bij Knab gaat online. Als je een rekening wil openen is het niet nodig om naar de bank te gaan met je legitimatie. Alles gaat via de App en de website. Het hele bedrijf is ingesteld om de diensten online te kunnen leveren. Zeker in combinatie met de goede klantenservice werkt dit naar voor mij ideaal.

Gratis extra rekeningen en betaalpassen

Je kan een onbeperkt aantal spaarrekeningen openen bij Knab. Op deze manier kan je verschillende spaarpotjes maken. Ik heb bijvoorbeeld een apart spaarpotje voor de BTW en de inkomstenbelasting. Hiermee houd ik gemakkelijk het overzicht en weet ik zeker dat ik het niet per ongeluk uitgeef aan iets anders.

Je kan voor elke extra rekening die je opent een gratis bankpas krijgen, mocht je dit handig vinden. Ik maak gebruik van 1 bankpas en alles voor de aparte spaarpotjes regel ik via de app.

Nadelen Knab

Geld storten

Zoals gezegd is Knab een digitale bank zonder kantoren waar je als klant langs kan komen. Je kan dan ook niet direct geld storten op je rekening. Ze hebben hier wel oplossing voor: wisselen via GWK Travelex. Het nadeel hiervan is dat je hier transactiekosten voor moet betalen.

America Express credit card

Als je een zakelijke creditcard bij Knab wil is de enige mogelijkheid een America Express credit card. America Express wordt wereldwijd niet overal geaccepteerd.

Waar staat Knab voor?

Natuurlijk niet heel relevant wat betreft de ervaringen met Knab zakelijk, maar wel leuk om te weten: Knab is het woord ‘bank’ omgedraaid.

Hoe veilig is Knab?

Je wil natuurlijk dat je geld ten alle tijden veilig is. Knab is onderdeel van Aegon Bank N.V. en dat zorgt ervoor dat je geld bij Knab wordt gedekt door het depositogarantiestelsel. Dit zorgt ervoor dat je banktegoed tot €100.000 veilig is als de bank failliet zou gaan.

Zakelijke rekening openen

Het openen van een zakelijke rekening bij Knab heb je zo gedaan. Het enige wat je nodig hebt is:

  • De Knab App
  • Paspoort of ID

.

Zorg dat je eerst de Knab app installeert op je smartphone. Als je de app opent krijg je de vraag wat voor type rekening je wilt openen. Kies voor Zakelijk.

review knab zakelijk aanvraag

Je vult je persoonlijke gegevens in en daarna scan je je paspoort of ID met de camera van je telefoon. De scan leest je gegevens uit. Als het nodig is kan je deze nog aanpassen.

ervaring knab zakelijk id scan

De scan leest je gegevens uit. Als het nodig is kan je deze nog aanpassen.

knab review app

Vervolgens maak je €0.01 over via iDeal van een particuliere rekening die op jouw naam staat. Hierdoor weet knab zeker dat de aanvraag ook echt van jou afkomstig is.

Daarna beantwoord je een aantal vragen over de werkzaamheden en branche van je bedrijf.

ervaringen met knab

Als laatst kies je een pincode voor je betaalpas. Als je alle stappen doorlopen hebt, duurt het 3 tot 5 dagen totdat je je betaalpas thuis ontvangt.

Eisen voor het openen van een zakelijke rekening bij Knab

Om een zakelijk rekening te kunnen openen bij Knab moet je natuurlijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 18 jaar oud
  • Je moet een burgerservicenummer hebben
  • Ingeschreven bij KVK
  • Eenmanszaak of BV met 1 bestuurder
  • Nederlands woonadres
  • Geen belastingplicht in de VS

Knab voor starters, wel of niet?

Knab is voor mij de ideale bank voor starters. Je kan alles gemakkelijk online regelen en de klantenservice is goed. Als je vaak geld moet storten of je moet veel gebruik maken van een zakelijke credit card dan is Knab niet de ideale bank voor jou. Maar als dit niet voor jou geldt, is Knab gewoon een hele goede en goedkope bank. Als starter is de prijs nou eenmaal belangrijk.