Geld verdienen met video’s, kan dat? Dat kan zeker en zelfs als je niet op beeld wil kan deze methode gebruiken om geld te verdienen. Als je met het maken van video aan de slag gaat ben je niet locatie gebonden, je kan het voor een deel automatiseren en het is gemakkelijk up-to-date te houden. In de artikel vind je nog meer voordelen van geld verdienen met video’s en je vindt 6 manieren om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Voordelen video’s

Met video’s kan je natuurlijk veel mensen bereiken op verschillende platformen: YouTube, Facebook, Instagram of een eigen website. Maar video’s hebben veel meer voordelen:

1. Eén keer maken

Het maakt niet uit of je video’s maakt voor je eigen training, voor op Youtube of een ander platform, je hoeft de video’s maar één keer te maken. Daarna kan je ze nog jaren gebruiken als het beeldmateriaal relevant blijft. Als je net zo flexibel bent als hem, zou je yoga video’s kunnen opnemen en deze kan je vervolgens jaren lang verkopen.youtube geld verdienen

2. Niet locatie gebonden

Met het maken en verkopen van video’s ben je niet gebonden aan een locatie. Het maakt niet uit of je vanuit huis, vanuit een kantoor of vanuit de andere kant van de wereld werkt.

3. Automatiseren sales proces

Als je een videotraining gemaakt hebt, kan je het sales proces grotendeels automatiseren. Met behulp van automatische e-mails kan je nieuwe gebruikers automatisch hun inloggegevens opsturen. Daarnaast kan je met een funnel die bestaat uit een reeks e-mails en een verkooppagina het verkoopproces automatiseren.

4. Gemakkelijk up-to-date te houden

Een online training kan je makkelijk onderhouden door af en toe een nieuwe video’s toe te voegen en door verouderde video’s te vervangen. Hierdoor blijf jouw online cursus relevant.

5. Hoger in Google

Video content doet het goed in Google. Wat voor video’s je ook maakt, productvideo’s, reviewvideo’s, entertainment of video’s voor bij je blog, ze ranken goed in Google.

Geld verdienen met video’s maken, 6 manieren

Er zijn verschillende manieren te bedenken hoe je geld zou kunnen verdienen met het maken van video’s. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld een videotraining te maken, je kan Youtube video’s maken, je kan stockmateriaal maken en je kan op verschillende manieren affiliate marketing toepassen.

#1 Videotraining

Als je kennis over een specifiek onderwerp hebt, kan je ervoor kiezen om een videotraining te maken. Hierin deel je jouw kennis en expertise. Het is niet nodig om jaren ervaring te hebben voordat je een videotraining kan aanbieden. Je hebt natuurlijk wel verstand nodig van een specifiek onderwerp, maar dit kan ook iets zijn als een hobby. Denk aan breien, vissen, drummen, klimmen, dansen. Als je het maar iemand kan leren.

Als je zelf niet in beeld wil, kan je er voor kiezen om een training te maken waarbij de video’s opnames zijn van je beeldscherm. Met een powerpoint en jouw stem erachter kan je een heel eind komen.

videotraining verkopen

Als je aan de slag gaat met het maken van een videotraining is het handig om eerst je onderwerp te bepalen. Wat wil je overbrengen? Wat wil je iemand leren?

Vervolgens ga je de structuur van je training bepalen. Bepaal de volgorde van je cursus. Waar begin je mee? In welke volgorde loopt de cursist door de training?

Als je de structuur hebt bepaald, kan je de daadwerkelijk inhoud van je training gaan maken. Het is handig om verschillende soorten content te hebben. Je kan bijvoorbeeld je video’s ondersteunen met tekst. Sommige mensen vinden het handig om iets terug te kunnen lezen.

Als alle video’s met inhoud af is ga je deze bewerken en uploaden naar de leeromgeving. Als leeromgeving kan je de WordPress plugin LearnDash gebruiken. Met LearnDash kan je cursussen, modules en lessen maken.

#2 Affiliate marketing video’s

Bij affiliate marketing promoot je producten van andere bedrijven. Je kan jouw unieke affiliate link onder je video’s plaatsen. Als iemand via die link een product aanschaft, ontvang jij daar een commissie voor.

Affiliate marketing reviews

Je kan reviews maken van producten waarin je de voor- en nadelen tot in detail beschrijft. Geef ook zeker de negatieve punten van een product. Geen enkel product heeft namelijk alleen maar positieve kanten. Hoe kan je dit toepassen? Stel je zit in de fitnessbranche. In video’s, op Youtube of je op je website, kan je producten bespreken die vallen in deze niche. Bespreek bijvoorbeeld de Droog Trainen Protocol Mannen (PayPro) of promoot voedingssupplementen van BodyandFit (TradeTracker).

productreview

Video content voor blog

Als je een blog hebt waarin je producten promoot kan je er ook voor kiezen om video’s aan je blog toe te voegen waarin je de inhoud van je blog bespreekt. In je video’s kan je nogmaals verwijzen naar de producten die je promoot.

Weet je nog niet wat voor producten je zou kunnen promoten? Check dan Welk product moet ik promoten als affiliate?

#3 Youtube

De derde mogelijkheid is om een Youtube kanaal te beginnen. Je kan op verschillende manieren geld verdienen met Youtube. Je kan met affiliate marketing product promoten. Hoe vaak zie je niet dit soort beschrijvingen in de video’s op Youtube:

geld verdienen met video's youtube

Bijna al deze linkjes gaan naar Amazon. Als het product vervolgens wordt gekocht dan ontvangt de desbetreffende videomaker daar een commissie voor.

Je kan video’s maken met productervaringen. In de beschrijving van de video’s deel je dan jouw affiliate link waar het product gekocht kan worden. Je kan ook video’s maken waarin je uitlegt hoe je bijvoorbeeld een website bouwt. In de beschrijving deel je dan jouw affiliate links naar de software die je gebruikt.

Als je een groot account hebt kan je je aanmelden bij het Youtube-partnerprogramma. Hiervoor zijn welke een aantal eisen:

  • 4000 uur bekeken video’s in de laatste 12 maanden
  • Minimaal 1000 abonnees
  • Aanmelden bij Google AdSense

Check alle eisen in deze link

#4­ Video’s maken voor opdrachtgever

Een andere mogelijkheid om geld te verdienen met het maken van video’s is dat je video’s gaat maken voor een opdrachtgever. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat een nieuwe bedrijfsvideo wil of een opdracht voor het filmen van een bruiloft of een andere ceremonie.

Er zijn verschillende platforms waar je jouw diensten zou kunnen aanbieden:

  • jellow.nl
  • freelancer.nl

#5 Stockmateriaal verkopen

Stockmateriaal zijn video’s of foto’s die niet specifiek voor een opdrachtgever gemaakt worden. Dit materiaal wordt aangeboden op sites als Shutterstock, storyblocks of artgrid. Iedereen die bij zo’n platform is aangesloten kan gebruik maken van het stockmateriaal. Voordat je hiermee aan de slag gaat moet je goed de specificaties bekijken die de aanbieder van het stockmateriaal vraagt.

#6 Video’s voor fysieke producten

Als je fysieke producten verkoopt, kan het heel handig zijn om productvideo’s toe te voegen aan de beschrijvingen. Het product wordt veel tastbaarder als je productvideo’s gebruikt in plaats van alleen foto’s. Hiermee zal de kans dat een klant een product koopt omhoog gaan. Je kan dit natuurlijk gemakkelijk testen door te beginnen met enkele producten die gebruik maken van video en de conversie na een paar maanden te vergelijken met producten die alleen worden aangeprezen met foto’s.

Geld verdienen met video’s en affiliate marketing

Wil je meer ontdekken over de mogelijkheid om geld te verdienen met affiliate marketing? Check dan de Affiliate Marketing Revolutie. In deze training leer je stap voor stap wat je moet doen om succesvol affiliate marketing toe te passen.