Hoe kan je geld verdienen met YouTube? Welke opties en mogelijkheden zijn er allemaal om geld te verdienen met Youtube? Het wordt steeds makkelijker om een filmpje op te nemen met je telefoon en deze vervolgens te uploaden naar Youtube. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat dit je ook wat oplevert? In dit artikel vind je 6 methoden om geld te verdienen met Youtube.

Toch even kort: waarom YouTube?

Maar eerst even kort: waarom Youtube? Waarom zou je ervoor kiezen om met dit platform aan de slag te gaan? Ik heb de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:youtube subscribe

  1. 2 miljard actieve gebruikers wereldwijd
  2. 9 miljoen Nederlandse gebruikers
  3. 2,8 miljoen Nederlands kijken elke dag Youtube video’s
  4. Na Goolge is Youtube de grootste zoekmachine ter wereld

Als je zelf Youtube video’s wil gaan maken, moet je een kanaal beginnen. Hier kan je al je video’s opzetten. Maar dan komt natuurlijk de vraag hoe je geld kan verdienen aan die video’s. Hieronder lees je de eerste methode.

Geld verdienen met advertenties: YouTube Partnerprogramma

Om geld te verdienen met advertenties op Youtube, moet je je inschrijven bij het Youtube Partnerprogramma (YPP). Als lid van het partnerprogramma ontvang je een deel van de opbrengsten van de advertenties die in jouw video’s worden getoond. Via deze link vind je een compleet stappenplan om je in te schrijven voor het partnerprogramma.

Eisen Youtube partnerprogramma

Voordat je je kan aanmelden bij het partnerprogramma van Youtube moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • Minimaal 1000 abonnees
  • 4000 uur bekeken video’s in het afgelopen jaar

Daarnaast heb je ook een Adsense-account nodig.

Youtube premium

Youtube premium is een abonnement op Youtube. Gebruikers van Youtube premium krijgen geen advertenties te zien. Als contentmaker blijf je op dezelfde manier content maken. Het enige verschil is dat je niet betaald wordt uit de advertentieopbrengsten, maar uit opbrengsten van de premium abonnementen.

Geld verdienen met producten verkopen op YouTube

Als je net begint is de kans groot dat je niet aan de eisen kan voldoen om deel te nemen aan het Youtube partnerprogramma. Je kan er ook voor kiezen om producten te verkopen op Youtube. Dit kan je op verschillende manieren aanpakken. Je kan:

  1. Review video’s maken

Deel jouw ervaringen over een bepaald product of een bepaalde dienst. Ben je erg tevreden over een product, maak dan een review video waarin je al je ervaringen deelt. Deel zowel de positieve als de negatieve ervaringen. Bijna elk product heeft namelijk ook negatieve kanten. Zet een affiliate link (daarover verderop meer) in de beschrijving van de video en je kan geld verdienen.

  1. Maak instructie video’s

Een andere mogelijkheid is het maken van instructie video’s. Kan je goed met photoshop werken, kan je goed wiskunde sommetjes uitleggen, kan je programmeren, kan je je eigen bier brouwen? Overal kan je instructie video’s van maken. In de beschrijving van de video kan je linken naar een online training die je promoot.

  1. Unboxing video’sunboxing videos youtube

Een andere optie is het maken van unboxing video’s. In zo’n video pak je een pakketje uit met een nieuw product. Dit geeft je de gelegenheid om gelijk het product te bespreken en te promoten. Ook hier kan je weer in de beschrijving link naar een pagina waar het product aangeschaft kan worden.

Dropshipping Youtube

Als je fysieke producten in je video’s bespreekt, moet je deze natuurlijk wel ergens vandaan kunnen halen. Een goede mogelijkheid is om producten te dropshippen. Bij dropshipping maak je gebruik van een leverancier die de producten rechtstreeks naar de klant stuurt. Het voordeel hiervan is, is dat je niet hoeft te investeren in een voorraad.

Wil je weten hoe je aan een goede dropship leverancier kan komen? Lees dan: Dropshipping leveranciers

Producten promoten met Affiliate marketing

Als je geld wil verdienen met Youtube kan je er ook voor kiezen om affiliate marketing toe te passen. Bij affiliate marketing promoot je producten of diensten van een bedrijf in ruil voor een commissie per verkocht product.

‘Affiliate Marketing is een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen met Youtube’

In bijna elke categorie zijn wel producten te vinden die je kan promoten. Via affiliate netwerken, zoals TradeTracker, Daisycon of PayPro kan je producten promoten met jouw unieke affiliate link.

Voorbeeld affiliate marketing met Youtube

Je kan affiliate marketing op allerlei manieren toepassen op Youtube om geld te verdienen. Als je je aanmeldt als affiliate bij Bol.com dan kan je alle producten van Bol promoten voor commissies. Dit kan je ook met Amazon doen. Via Tradetracker, Daisycon of PayPro kan je toegang krijgen tot honderden verschillende campagnes om producten en diensten te promoten.

geld verdienen met youtube affiliate link

youtube geld verdienen affiliate

Geld verdienen met Merchandise verkopen op YouTube

Als je aan merchandise denkt, denk je waarschijnlijk aan t-shirts, pennen, mokken, sokken, sleutelhangers en nog veel meer promotie van grote bedrijven of bekende personen. Voor bekende bedrijven of beroemde Youtubers is dit zeker een mogelijkheid om geld te verdienen. Als je net begint is de kans niet zo groot dat merchandise van je Youtube kanaal goed verkoopt.

Wat wel werkt is merchandise van een specifiek beroep, denk aan verpleegkunde, defensie, brandweer, leraren, kappers en koks. Mensen in specifieke beroepen zijn vaak trots op wat ze doen en vinden het leuk om merchandise te kopen waar hun beroep op staat. Open een Youtube kanaal met een specifieke doelgroep en verkoop je eigen merchandise.

Geld verdienen met gesponsorde video’s

Een goede manier om geld te verdienen met Youtube zonder gebruik te maken van het partnerprogramma is het maken van gesponsorde video’s. Met gesponsorde video’s maak je video’s voor iemand of een bedrijf. Je benoemt het bedrijf of het product in je video.

Gesponsorde video’s kan je vergelijken met een korte reclame voor een bedrijf of een product. Wat je hiermee verdient is afhankelijk van het aantal abonnees en views dat je op je kanaal hebt. Hoe meer dit er zijn, hoe beter je natuurlijk kan onderhandelen over de prijs van de gesponsorde video.

Een groot voordeel is dat je niet afhankelijk bent van het partnerprogramma. Je betaalt zelf wat je voor de video’s vraagt. Youtube bepaalt in dit geval niet voor jou wat je aan een video kan verdienen.

Geld verdienen met YouTube door betaalde lidmaatschappen

Je kan er ook voor kiezen om een deel van je Youtube content betaald te maken. Door gebruik te maken van een betaald lidmaatschap. In dit geval ben je niet afhankelijk van Youtube.

Je zou bijvoorbeeld bepaalde content exclusief voor je abonnees kunnen maken. Of je kan je abonnees eerder toegang geven tot je video’s.

Met Patreon kan je abonnementen aanbieden waarbij wordt betaald per maand of zelf per video. Je kan al abonnementen aanbieden met Patreon vanaf $1. Op deze manier kan je de drempel zo laag mogelijk houden.

Affiliate Marketing op Youtube

Wil je aan de slag met affiliate marketing op Youtube? Check dan eerste de affiliate marketing revolutie. Hierin wordt stap voor stap alles uitgelegd over affiliate marketing.

geld verdienen met youtube affiliate link

geld verdienen met youtube affiliate link

geld verdienen met youtube affiliate link

geld verdienen met youtube affiliate link

geld verdienen met youtube affiliate link

geld verdienen met youtube affiliate linkgeld verdienen met youtube affiliate link

geld verdienen met youtube affiliate link

geld verdienen met youtube affiliate link

geld verdienen met youtube affiliate link