Wat is PayPro? En hoe kan je het gebruiken als affiliate of als betaalservice? PayPro is een Nederlands bedrijf uit Groningen dat gespecialiseerd is in het verwerken van online betalingen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over hoe je PayPro kan gebruiken, wat de voor- en nadelen zijn, hoe je er geld mee kan verdienen als affiliate en je vind een praktische beschrijvingen hoe je je aanmeld en hoe je de juiste producten kiest.

PayPro als betaalservicebetaalsysteem

Je kan PayPro gebruiken als betaalservice voor jouw digitale producten. Als je bijvoorbeeld een online training of een e-book verkoopt, kan je deze betaalservice gebruiken om de betalingen veilig te laten verlopen. PayPro doet dit natuurlijk niet gratis. Ze vragen een percentage van het verkoopbedrag en een klein vast bedrag. Zo betaal je voor een iDeal betaling standaard €0.29 per transactie en geen variabel percentage en voor een Mastercard betaling betaal je €0.25 per transactie en 2,5% variabel.

Alle betaaloptie van PayPro zijn:

 • iDeal
 • IDeal QR
 • WeChat Pay
 • Alipay
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • AfterPay
 • Bancontact
 • Klarna
 • SEPA Incasso (Doorlopen en eenmalig)
 • SEPA Bankoverschrijving

Naast deze betaalmogelijkheden heeft dit bedrijf nog andere ‘features’, zoals ze het zelf noemen.

1. Abonnementen

Als je werkt met abonnementen kan je PayPro gebruiken om automatische incasso’s te ontvangen.

2. Gespreid betalen

Ze hebben een optie om gespreid te betalen, waarbij je de termijnbedragen per klant kan aanpassen.

3. Betaalpagina

Er is de mogelijkheid om een betaalpagina te maken waar klanten producten kunnen afrekenen. De pagina is geoptimaliseerd voor een hoge conversie.

4. Boekhouding

Ze bieden ook de mogelijkheid voor boekhouding en het maken van rapportages. Deze kan je gebruiken bij de BTW-aangifte

5. Facturatie

Je kan met de features facturatie facturen naar je klanten sturen.

6. One-click-upsell

Om je omzet te verhogen kan je gebruik maken van de one-click-upsell. Klanten kunnen gemakkelijk met één muisklik een extra producten bestellen.

7. Webshop koppeling

Je kan PayPro ook koppelen met je webshop, als je bijvoorbeeld gebruik maakt van Woocommerce of Magento.

Aankoopproces automatiseren

Een groot voordeel is de mogelijkheid om het aankoopproces van je producten te automatiseren. Als iemand dan jouw product koopt, dan krijgt hij automatisch na de betaling het product of de inloggegevens van het product. Dit scheelt een hoop handmatig werk.

Daarnaast kan je gebruik maken van de affiliates die actief zijn bij PayPro. Affiliates kunnen zich aanmelden om producten te promoten. Als producteigenaar is dit natuurlijk ideaal. Je hoeft een affiliates namelijk pas te betalen als er een verkoop is gerealiseerd. Je betaalt €15 per maand om van deze optie gebruik te kunnen maken. Daarnaast betaal je een percentage van de verkoopprijs aan PayPro.

PayPro voor affilites

Als je geen eigen product hebt, kan je ook zelf aan de slag als affiliate. Als je een website hebt waarop je bijvoorbeeld blogt, kan je daarbij producten promoten die passen bij de inhoud van je blogs. Als je bijvoorbeeld over internet marketing blogt, kan je online trainingen promoten die daarbij aansluiten.

De commissies verschillen per product, maar deze zijn over het algemeen vrij hoog. Dit komt omdat het digitale producten zijn. De producteigenaar heeft geen inkoopkosten. Hij hoeft het product maar één keer te maken en heeft daarna nog weinig kosten. Hij kan een groot deel van het verkoopbedrag delen met de affiliates. Andere voordelen van PayPro zijn:

 1. Geen technische kennis nodig
 2. Toegang tot verschillende digitale producten
 3. Geen eigen product nodig
 4. Hoge commissies

Als affiliate zoek je jouw niche op in de categorieën op PayPro. Dan vind je gelijk producten die je mogelijk zou kunnen promoten en de commissies per product. Verderop vind je een stappenplan hoe je je moet aanmelden bij PayPro.

hoe werkt paypro affiliate product

Bij alle producten staat een zogenaamde PayPro-score. Deze score is een indicatie over hoe goed het product verkoopt. Hoe hoger de score, hoe meer mensen het product promoten en hoe gunstiger de voorwaarden voor de affiliate zijn. Een hoge scoort geeft ook aan dat het product veel verkocht wordt.

Hoe kan je geld verdienen met PayPro?

Als je als affiliate geld wil verdienen met PayPro ga je product van anderen promoten. Voordat je met het promoten van producten kan beginnen moet je weten in welke niche je actief wil worden en vervolgens moet je je aanmelden voor het affiliate programma.

1. Niche bepalen

Voordat je producten gaat promoten moet je bepalen in welke niche je actief wil worden. Het is aan te raden om een niche te kiezen waar je zelf iets mee hebt. Je kan veel makkelijker leuke en interessante artikelen schrijven over een onderwerp waar je zelf geïnteresseerd in bent.

Als je nog geen idee hebt in welke niche je actief wil worden, kan je dit artikel lezen: Hoe vind ik een niche?

In dit artikel vind je de stappen die je moet zetten om je bepalen in welke niche je actief wil worden.

2. Aanmelden bij PayPro

Als je je niche gevonden hebt is het tijd om je aan te melden bij PayPro.

Via deze link kan je je aanmelden

Dit is een affiliate link😊

Ga naar Gratis aanmelden. Je krijgt een scherm waar je je kan registreren bij PayPro. Dit is het scherm waar je je kan aanmelden als je gebruik wil maken van het betaalsysteem. Als je je wil aanmelden als affiliate ga je naar Registreer je dan als affiliate. Vul je gegevens in en klik op Account aanmaken.

3. Affiliate campagnes bekijken

Als je je hebt aangemeld, kan je kijken naar de campagnes die beschikbaar zijn. Deze zijn te vinden in het linker menu onder Affiliate Campagnes.

hoe werkt paypro campagnes

4. Producten

De volgende stap is het bepalen van de juiste producten om te promoten. Als je actief bent in een bepaalde niche, zoek dan de meest geschikte categorie. Als je bijvoorbeeld een review site hebt is dit natuurlijk niet nodig en kan je producten promoten uit verschillende categorieën.

De producten zijn gesorteerd op PayPro-score. Hoe hoger deze score, hoe meer het product verkocht wordt en hoe beter de voorwaarden voor de affiliates zijn.

Kies er altijd voor om een aantal producten te promoten. Beperk jezelf niet maar tot één specifiek product. Als je maar een product promoot en de producteigenaar besluit om het product niet meer te verkopen, dan heb jij niets meer om te promoten. Promoot dus verschillende producten. Zorg er natuurlijk wel voor dat de producten een beetje passen bij jouw niche.

5. Affiliate link op website plaatsen

De laatste stap is het plaatsen van de affiliate links op je website. Dit kan ook een social media account of een Youtube account zijn. Als je naar het product gaat, staan onderin jouw unieke affiliate link.

hoe werkt paypro affiliate product

Plaats deze link in een bericht, onder een Youtube video of op een social media account. Schrijf bijvoorbeeld een blog wat past bij het product of schrijf een review over het product.

Maak vervolgens een knop met een duidelijke call to action.

Kosten

Als affiliate kan je Gratis aanmelden bij PayPro. Dat kan je hier doen. Niet al te lang geleden moest je hier €50 voor betalen, maar dat is niet meer nodig.

Als je gebruik wil maken van het betaalsysteem van PayPro dan betaal je per transactie een vast en een variabel bedrag. Daarnaast betaal je €15 per maand als je je producten wil laten promoten door affiliates. Als je hiervoor kiest betaal je ook een percentage van het verkoopbedrag als bemiddelingskosten.

Affiliate marketing en PayPro

PayPro is het perfecte platform om aan producten te komen om te promoten als affiliate. Je hebt keuze uit veel verschillende producten in variërende categorieën. Meld je daarom direct aan bij PayPro en begin met het promoten van producten.