Marktplaats is één van de grootste platforms van Nederland. Met miljoenen bezoekers per maand liggen er kansen voor zowel particulieren als zakelijke verkopers. Marktplaats is allang niet meer het platform voor alleen tweedehands producten. Van alle verkopen op marktplaats betreft 40% nieuwe producten. Dus als je een webshop hebt, liggen hier zeker kansen.

Wat kan je verkopen op marktplaats?

Je kan bijna elk product aanbieden op marktplaats, maar hoe vind je nou een geschikt product?

1. Gebruik de zoekbalk op marktplaats

De zoekbalk werkt vergelijkbaar als de zoekbalk van Google. Als je een product intypt geeft de zoekbalk gerelateerde zoektermen. Op deze manier kan je achterhalen wat veel gezocht wordt. Gebruik ook de gerelateerde termen in je omschrijvingen.

Marktplaats zoekbalk

 

2. Bekijk de concurrentie

Als je actief bent in een bepaalde niche, bekijk dan eens hoe de advertenties eruit zien van concurrentie. Welke zoektermen staan in de titels van hun producten?

Dropshipping

Je kan natuurlijk je schuur leeg halen en alles verkopen wat je niet meer gebruikt, maar dit is natuurlijk niet echt een businessmodel. Maar hoe kom je dan aan producten om aan te bieden? Wellicht kan je producten gaan dropshippen. Bij dropshipping hoef je geen producten in te kopen. Je biedt je producten aan, bijvoorbeeld via marktplaats of een webshop, en als je een product verkoopt, dan koop je het in bij je leverancier.

Zelfgemaakte producten

Als je producten zelf maakt is marktplaats een ideaal platform om het te verkopen. Dit geldt ook als je producten opknapt. Dit kan bijvoorbeeld met tweedehands meubels. Als je als doel hebt om er echt iets aan te verdienen is dit een minder slimme optie. Dit is namelijk veel moeilijk op te schalen. Het dropshippen van producten is veel makkelijker om op te schalen. Je hoeft bij het dropshippen van producten namelijk niet alles zelf te maken.

Populaire zoektermen

Als je kijkt naar de meest populaire zoektermen kan je ook ideeën krijgen voor producten die je kan aanbieden. Bekijk hier het hele overzicht: marktplaats/popular-searches.

‘Gratis’ is vaak de populairste zoekterm waarop gezocht wordt. Hier kan je natuurlijk niet zoveel mee als je iets wilt verkopen. Maar als je verder kijkt, wordt op de volgende termen ook veel gezocht:

Google

  • Iphone
  • Tuinset
  • Meubels
  • Merkkleding
  • Auto’s
  • Buggy
  • Playstation
  • Fietsen

Admarkt, wat is het?

Markplaats Admarkt is de advertentieomgeving waar zakelijke verkopers producten kunnen promoten. Hierdoor kan je als verkoper ervoor zorgen dat je producten bovenin de zoekresultaten komen, waardoor je meer mensen bereikt.

Als je gebruik gaat maken van Admarkt, dan betaal je per klik. Dus als iemand vanuit de zoekresultaten op jouw advertentie klikt, betaal je hiervoor. Je kan zelf instellen wat de klikprijs is. Hoe hoger deze klikprijs, hoe hoger jouw advertentie komt en hoe meer bezoekers je krijgt. Wat de minimale klikprijs is, is afhankelijk van de categorie waarin je advertenties vallen. Gemiddeld ligt de minimale klikprijs rond de €0,02 – €0,04.

Voordelen admarkt

Het grote voordeel is dat je zelf invloed kan uitoefenen waar jouw advertenties vertoond worden. De admarkt advertenties staan boven de particuliere alternatieven en afhankelijk van je ingestelde klikprijs wordt bepaald hoe jouw advertentie gerankt wordt ten opzichte van de andere advertenties in dezelfde categorie.

Als je een webshop hebt, kan je deze vermelden bij al je advertenties. Op deze manier kan je meer verkeer naar je webshop creëren.

Tip: Link altijd naar de productpagina, zodat men niet zelf hoeft te zoeken naar de juiste pagina.

Een ander voordeel van admarkt is de verkoperspagina. In dit overzicht zijn al je producten in één overzicht te vinden. Je kan deze pagina zelf vormgeven door een profielfoto (van je logo) en je contactgegevens in te vullen.

Aanmelden admarkt

Enthousiast over admarkt? Dan kan je je gratis aanmelden via: registratie.marktplaatszakelijk.nl De admarktomgeving is alleen voor bedrijven. Je moet dus een KVK-nummer en BTW-nummer hebben om je te kunnen inschrijven.

Waar moet je op letten bij verkopen op marktplaats?

Als je aan de slag gaat met admarkt of marktplaats in het algemeen, let dan op de volgende punten als je advertenties gaat plaatsen:

1. Zoekwoorden in je titel

Gebruik zoekwoorden in de titels van je advertenties en zorg dat je duidelijk en objectief bent over wat je verkoopt. Er zit bijvoorbeeld een groot verschil tussen: ‘Mooie nieuwe fiets te koop’ en ‘Goedkope Cortina Herenfiets 58cm, zwart’. Gebruik zoekwoorden die worden ingetypt in de zoekbalk.

2. Meerdere foto’s

Foto’s zeggen altijd meer dan woorden. Zorg dus vooral voor meerdere, duidelijke foto’s. Gebruik een overzichtsfoto als eerst en gebruik vervolgens detailfoto’s om elk aspect van het product te laten zien.

3. Vraagprijs

Stel een vraagprijs is. Als je alleen bieden instelt, is de kans groot dat je zinloze biedingen krijgt. Je kan natuurlijk wel een prijs instellen en mensen nog steeds de kans geven om te bieden.

4. Bekijk de concurrentie

Bekijk advertenties van vergelijkbare producten. Welke woorden worden in de titel gebruikt? Hoeveel foto’s zijn er te vinden? Welke zoekwoorden worden in de productomschrijvingen gebruikt? Gebruik dit als inspiratie voor je advertenties.

5. Omschrijving

Neem te tijd om je producten te omschrijven. Beschrijf de eigenschappen, kleur, vormen, wat je ook maar over het product kan zeggen. Deel je omschrijvingen op in alinea’s, zodat het lekker leest.

6. Call to action

Sluit je omschrijving af met een duidelijk call to action. ‘Bestel de bank op onze website’, ‘Nu te bestellen op (jouw webshop)’, ‘Krijg direct toegang tot…’.

Aan de slag gaan

Aan de slag gaan

Ga vooral aan de slag met marktplaats. Zoek uit wat voor jou niche werkt en wat niet. Als je net begint is het natuurlijk goed om je in te lezen in de mogelijkheden, maar door dingen te proberen kom je erachter wat werkt. Ga dus vooral aan de slag.

Liever met Bol.com aan de slag?

Wil je liever iets met Bol.com doen? Lees dan vooral dit artikel: Verkopen via bol. In dit artikel bespreek ik de voor- en nadelen van producten aanbieden op bol.com, welke producten je kan verkopen, welke kosten daaraan verbonden zijn en hoe je je aanmeld om te beginnen met verkopen.