Daisycon is een Nederlands affiliate netwerk. Sinds 2000 is Daisycon actief en in de loop van de jaren hebben ze kantoren geopend in België, Duitsland, Denemarken en Noorwegen. Als affiliate netwerk verbinden ze adverteerder met publishers (affiliates). Adverteerders kunnen met behulp van affiliates extra omzet genereren. Andersom kunnen affiliates producten en diensten promoten inruil voor commissies. Daisycon heeft een platform gebouwd waar je als affiliate gemakkelijk toegang kan krijgen tot honderden verschillende campagnes die je kan promoten.

Hoe werkt Daisycon en wat zijn de voordelen?

Nadat je jezelf hebt aangemeld krijg je toegang tot de verschillende producten en diensten die je kan promoten. Je meldt je bij één of meerdere campagnes aan en vervolgens plaats je jouw unieke affiliate link op je website. Als een websitebezoeker via deze link het product aanschaft dan krijg jij hier een commissie voor. Deze commissie wordt uitbetaald door Daisycon. Andere voordelen van Daisycon worden hieronder verder toegelicht.

Groot netwerk met bekende merken

Diasycon heeft zo’n 1500 nationale en internationale campagnes die je kan promoten. Als je je website alleen richt op Nederland heb je keuze uit ongeveer 800 verschillende campagnes. Tussen de campagnes die je kan promoten zitten een aantal bekende merken: Volkswagen, Corendon, Vattenfall, Lexa, Ohra, de vakantie discounter, Seat, Stella, Disney+, Oxxio, Eneco en Manfield. Nadat je je hebt aangemeld kan je alles vinden in het Dashboard en dan onder het kopje Campagnes.

Productfeed

Bijna elk affiliate programma maakt gebruik van een productfeed. In een productfeed staan alle producten die bij een adverteerder horen. Deze kan je naar je website uploaden zodat alle producten er in één keer opstaan.

Een productfeed is een overzicht met alle producten van een bepaalde adverteerder die je kan promoten.

Ik maak veel gebruik van WP All import. Met deze tool kan je gemakkelijk alle producten van een adverteerder doornemen en producten die voor jou niet van toepassing zijn kan je verwijderen. Vervolgens kan je de juiste producten op je website zetten. Als je gebruik maakt van WP All import kan je een groot deel van dit proces automatiseren, zodat je hier niet te veel tijd aan kwijt bent.

Vergelijkingstools

Daisycon heeft een aantal tools die je kan gebruiken om gemakkelijk producten te vergelijken op je website. Je hebt geen technische kennis nodig om de vergelijkingstools te gebruiken. Daarnaast zorgt het affiliate netwerk ervoor dat de inhoud altijd klopt, zodat jij als affiliate hier geen tijd aan kwijt bent. De tools werken op basis van affiliate marketing. Als iemand via jouw tool een product of abonnement aanschaft, ontvang jij hier een commissie voor. Er zijn verschillende tools voor verschillende niches beschikbaar. Hieronder vind je een overzicht van alle tools.

wat is daisycon vergelijkingstool

Waarom dit affiliate netwerk?

Als je ervoor kiest om jezelf als affiliate aan te melden bij Daisycon maak je gebruik van verschillende voordelen:

  • Groot netwerken met bekende merken
  • Productfeed met overzicht van alle producten per adverteerder
  • Vergelijkingstool

Hoe kan je geld verdienen met Daisycon?

Om geld te verdienen met Daisycon is alleen aanmelden bij dit affiliate netwerk natuurlijk niet genoeg. Eerst zal je een niche moeten vinden waar je actief in wil worden. Denk bijvoorbeeld aan gezondheid, sport, geld verdienen of financiën.

Heb je nog geen niche gevonden? Lees dan Hoe vind ik een niche?

daisycon content

Vervolgens bepaal je het platform waarom je je producten wil gaan promoten. Vaak is dit een website. Maar je kan er ook voor kiezen om je producten te promoten op social media, Youtube of e-mail.

De volgende stap is het maken van content. Het maken van content zal de meeste tijd in beslag nemen. Probeer wekelijks nieuwe content op je website te zetten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een blog en video’s. In je content kan je producten promoten.

Commissies

Als je op zoek gaat naar geschikte producten om te promoten, kijk je altijd even naar de commissies die bij de producten horen. Tussen de verschillende campagnes kan veel verschil zitten in de hoogte van de commissies. Sommige campagnes hebben commissies tot wel €100 of 50% van de verkoopprijs en andere campagnes hebben een commissies van een paar euro. Check dus altijd even de commissies van de campagnes die je wil promoten.

Aanmelden bij Daisycon, stappenplan

Om jezelf te registreren bij Daisycon vul je eerst een aantal standaard gegevens in. Via de bevestigingsmail kan je een publishersaccount aanmaken. Je gaat naar het kopje Publisher en Create Publisher. In het volgende scherm vul je nog een aantal gegevens in. Onder Mediagegevens laat je weten op wat voor manier je producten wil promoten. Je geeft je media-URL op. Dit is bijvoorbeeld de link naar je website, social media account of Youtube kanaal. En je geeft een beschrijving van wat je doet. Dit is alles wat je moet doen om jezelf aan te melden, maar voordat je echt producten kan promoten moet je je media verifiëren. Hiermee laat je zien dat de website die je hebt opgegeven van jou is.

Media verifiëren

Ik moest in eerste instantie best even zoeken hoe ik mijn media moest verifiëren. Je kan kiezen uit 3 methodes.

  1. Verifiëren via een bestand
  2. Verifiëren via metatag
  3. Verifiëren via DNSdaisycon media verifiëren

Ik heb voor de laatste optie gekozen, verifiëren via DNS. Dit doe je via je hosting. Ik maak gebruik van Neostrada. In mijn geval ben ik naar Diensten gegaan en dan staat bij het tandwieltje DNS wijzigen. Hier kan je een nieuw Record invullen. De gegevens die je hiervoor nodig hebt, vind je bij Daisycon onder Verifieer via DNS. Als het gelukt is duurt het ongeveer 2 dagen voordat Daisycon je account heeft geactiveerd.

Als je geen gebruik maakt van Neostrada kan je dit natuurlijk alsnog doen😊 of je zoekt even op Google op hoe je een nieuw record kan toevoegen bij jouw hostingprovider. Over het algemeen is dit te vinden onder DNS wijzigen.

Bij Hostnet ga je naar Diensten en dan naar je website. Vervolgens vind je onder Domeinnaam het kopje DNS wijzigen. Hier kan de een nieuw Record ingeven.

Als je er echt niet uitkomt is het handig om even contact op te nemen met je hostingprovider. Zij zouden je precies moeten kunnen vertellen hoe je dit het beste kan aanpakken.

Kosten Daisycon

Je kan je gratis aanmelden bij Daisycon als affiliate.

Andere affiliate netwerken

Kan je bij Daisycon niet alle producten vinden die je zou willen promoten? Geen probleem. Er zijn nog meer affiliate netwerken die je kan gebruiken om aan producten te komen om te promoten. Denk bijvoorbeeld aan PayPro en TradeTracker.