Als je jezelf de vraag stelt ‘welk product moet ik promoten als affiliate?’ kan alle kanten op. Als affiliate heb je de keuze uit honderden verschillende producten en branches. Via netwerken als PayPro, Awin en Daisycon kan je toegang krijgen tot super veel verschillende producten. Dit kunnen digitale producten zijn, maar ook fysieke producten. Denk aan:

  • Meubels
  • Financiële producten
  • Verzekeringen
  • Telefoons
  • Cryptocursus
  • Marketing training
  • Boeken
  • Speelgoed
  • Kleding

En via het partnerprogramma van Bol.com kan je toegang krijgen tot de duizenden producten die hier te vinden zijn: wasmachines, laptops, sportartikelen, boeken, sieraden noem maar op. Dus in wat voor niche je ook actief bent of wilt worden, je kan altijd bijpassende affiliate producten vinden. Je moet alleen het juiste affiliate netwerk vinden, waarmee je die producten kan promoten.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van een affiliate netwerk?

Als je gaat zoeken naar een geschikt netwerk, moet je met een aantal dingen rekening houden:

Juiste producten

Natuurlijk moet het netwerk de producten aanbieden die je wilt verkopen. PayPro is bijvoorbeeld een goed netwerk als je iets wilt doen met digitale producten, zoals online cursussen en trainingen. Maar als je liever producten van grote bedrijven promoot, kan je beter kijken naar Awin.

Groeien met het netwerk

groeiend affiliate netwerkHet is aan te raden om met één of enkele producten te beginnen en niet je website of social media account vol te gooien met tientallen verschillende producten. Maar als je eenmaal zover bent, biedt het netwerk dan producten die aansluiten bij je bestaande aanbod? Of heeft het netwerk maar 1 of 2 producten in jouw niche? Houd er dus rekening mee dat je kan groeien met het affaliate netwerk.

Netwerkkosten

Bij het ene netwerk kan je je gratis inschrijven en bij het andere netwerk moet je inschrijfkosten betalen. De inschrijfkosten zijn over het algemeen vrij laag. Maar check van tevoren even of je inschrijfkosten moet betalen.

Affiliate netwerken vergelijken

Bol.com

Bol.com heeft een partnerprogramma waar je als affiliate gebruik van kan maken. Je kan hiermee producten van Bol aanbieden op je website en als iemand via jouw link dat product koopt, krijg jij een vergoeding. Deze vergoeding is 3%, 6% of 8%. Dit is afhankelijk van de categorie waar het product onder valt.

Het commissiemodel van Bol bestaat uit 3 groepen: Goud 8%, Zilver 6% en Brons 3%. Onder de categorie brons vallen producten als witgoed (koelkasten, wasmachines), bruingoed (tv’s, geluidsinstallaties), computers en telefoons. De categorie zilver bestaat uit boeken, speelgoed, software en entertainment. Goud bestaat uit schoenen, e-books, sieraden, horloges.

De cookies die Bol.com gebruikt blijven 5 dagen staan. Dit betekent dat wanneer iemand jouw link heeft aangeklikt en 4 dagen later een ander product koopt, dat jij hier commissie over krijgt.

Een groot voordeel van het partnerprogramma van Bol.com is dat zij een super groot assortiment hebben. Hier zitten altijd wel producten tussen die passen bij jouw niche. Een nadeel van Bol.com is dat de commissies in vergelijking met de andere netwerken relatief laag is.

producten promoten

PayPro

PayPro is een Nederlands affiliate netwerk waar je terecht kan voor online producten, denk aan online trainingen. Bij PayPro kan je je gratis inschrijven om de affiliate campagnes te bekijken. Ga naar: paypro.nl/registreren. Als je bent ingelogd kan je onder ‘Affiliate campagnes’ alles beschikbare campagnes zien. Zo krijg je een goede indruk of PayPro voor jou het juist affiliate netwerk is. Je kan hier terecht voor fitness boeken, cryptocursussen, piano cursussen, marketing trainingen.

Een voordeel van PayPro is dat de commissie vrij hoog zijn. Over het algemeen zijn het eenmalige commissies. Ze hebben een duidelijk overzicht van alle beschikbare campagnes en je kan makkelijk een bepaalde branche selecteren. Het is dus erg makkelijk in gebruik.

Een nadeel is dat wanneer je echt gebruikt wilt gaan maken van een campagne dat je eenmalig 60 euro inschrijfgeld moet betalen. Als je van plan bent om je langere tijd bezig te houden met affiliate marketing (moet altijd als je geld wilt verdienen) dan kan je die 60 euro gewoon zien als investering die je in de loop van de tijd terug gaat verdienen. Als je echt iets wilt doen met fysieke producten dan is PayPro niet een geschikt affiliate netwerk.

Daisycon

Daisycon is een affiliate netwerk dat actief is in Europa. Ze hebben campagnes in veel verschillende branches, denk aan vakanties, financiële producten, elektronica, auto’s, dating, telefoons. Dus in wat voor niche je ook actief bent, bij Daisycon kan je altijd producten vinden om te promoten.

affiliate marketing netwerkenNet als bij PayPro kan je bij Daisycon alle campagnes inzien. Ga naar daisycon.com/nl/campagnes en dan naar ‘Publishers’ en ‘Campagnes’. Hier vind je alle verschillende adverteerders die actief zijn op Daisycon. De commissies zijn hoog, met name op verzekeringen en financiële producten. Afhankelijk van de campagne is de commissie een vast bedrag of een percentage over het aankoopbedrag.

Als je verschillende websites hebt, is Daisycon een heel goed netwerk, door de verscheidenheid aan campagnes. Je kan je ook nog is gratis aanmelden. En Daisycon stelt verschillende tools beschikbaar die je op je website kan gebruiken. Zoals een vergelijkingstool voor verzekeringen of telecom.

Een nadeel van sommige campagnes op Daisycon is dat je eerst goedgekeurd moet worden om een specifiek product te promoten. Maar als je eenmaal bent goedgekeurd, is de kans groter dat je minder concurrentie hebt. Ook kan het lang duren voordat je uitbetaald wordt bij Daisycon.

Awin

Awin is een groot affiliate netwerk met A-merken. Ze hebben bijna 30.000 adverteerders wereldwijd in veel verschillende branches. Voorbeelden van adverteerders zijn: Decatlon, FBTO, Interpolis, Duinrell, Sixt autoverhuur, XS4ALL, Mobiel.nl, Kees Smit Tuinmeubelen, Scotch&Soda, Bijenkorf. Check hier alle campagnes van Awin: awin.com/nl/publishers/adverteerder-directory

Om je aan te melden bij Awin hoef je geen website te hebben. Als je een YouTube kanaal, Facebook/Instagram account hebt, kan je je ook aanmelden. Bij Awin kan je kiezen om 2 keer per maand uit te laten betalen. Ideaal dus.

Klein nadeel van Awin: je moet 5 euro ‘borg’ betalen als je je aanmeldt. Deze krijg je terug bij de uitbetaling van je eerste commissie. Een andere nadeel is dat elke adverteerder criteria kan hebben voor publishers. Dus als je aangemeld bent bij Awin, betekent dat nog niet dat je gelijk toegang hebt tot alle campagnes. En de commissies zijn pas bekend nadat je je hebt aangemeld. Dus je kan niet zoeken naar producten met hoge commissies.

TradeTracker

TradeTracker is een affiliate netwerk met meer dan 1600 campagnes, zowel nationaal als internationaal. Ze hebben campagnes is allerlei branches, denk aan elektronica, financiële producten, games, software, mode, reizen en sport. Ook bij TradeTracker kan je je simpel aanmelden en alles campagnes bekijken. Bekijk ze hier: tradetracker.com/nl/campaigns/nl/

Je kan je gratis aanmelden, dus geen inschrijfkosten. De commissies kunnen verschillen per campagnes. TradeTracker heeft een Nederlandse klantenservice waar je met al je vragen terecht kan.

En nu, welk product moet ik promoten als affiliate?

Bij veel affiliate netwerken kan je je gratis aanmelden. Bekijk de beschikbare campagnes en zoek naar passende producten voor jouw niche. Je hoeft jezelf natuurlijk niet te beperken tot 1 netwerk. Dus meld je gewoon aan voor 2 of 3 netwerken en ga aan de slag met het maken van content.

Gelijk een affiliate website opzetten? Check dan: Hoe maak je een affiliate website?